Tempter

Date of birth: 17 april 2005
Sex: Male
Hornlength / date: 211 cm 83.25 inches 23 june 2012
Photo / date:
Owner: US
Sale price:
Registration nr NL:
Registration nr US: 243509
Omschrijving

Tempter is op dit moment een van de toon aangevende Texas Longhorn stieren op het gebied van hoorngroei. In zijn afstamming vinden we vele vader en moeder dieren die ook zeer hoog scoren voor hoornlengte. Het mooie van zijn afstamming is dat er diverse dieren te vinden zijn die een wat andere bloedvoering hebben. 

Zijn vader “Temptation the Ace “ is een van de weinige stieren die hoorns had van meer dan 80 inches. ( ruim 200 cm ). Hij was de voormalige nr 1 Texas longhorn stier op hoornlengte. Tempter zelf is in 2012 nog officieel gemeten door TLMA. Zijn hoornspreiding was 83 9/16 inches T2T (ruim 210 cm). Hij had de 2de grootste hoornbasis omvang, 17-5/8 inches (44 cm omtrek op het dikste gedeelte van de hoorn). Van alle stieren die boven 80 T2T scoorden had hij het meeste gewicht, dus de beste bevleesdheid. Op dit moment is hij de nr 3 van alle levende stieren in de wereld voor hoornspreiding.

Tempters moeder is Field of Pearls. Ze was algemeen kampioene op de ITLA show in 2006. Dit zegt wel iets over haar geweldige lichaam. Ze is een mooie uitgebalanceerde koe met een strakke ruglijn. Ze heeft mooie grote gedraaide hoorns. Ze is ook de moeder van de fokstieren Overkill, Super Fielder en New Flash om er maar een paar te noemen. Fielder, de vader van Field of Pearls , heeft de mooie walnoot kleur die weer terugkomt in Tempter zelf.

Pedigree
Tempter
Temptations The Ace

Field of Pearls
<-- Terug naar overzicht

Terug naar boven.