CMF ME OH MY

Date of birth: 25 januari 2020
Sex: Female
Hornlength / date: 16 months old 93 cm 36.6 inches
Photo / date: 23-07-2021
Owner: Diepenhoek Texas Longhorns
Sale price: Not for sale
Registration nr NL: DK07189700045
Registration nr US: TLBAA C1321833
Omschrijving

CMF ME OH MY Het eerste wat bij CMF Me Oh My opvalt zijn haar enorme lange en vooral hele  dikke mooi gevormde hoorns. Verder is ze een prachtige verschijning. Ze heeft het mooie “Red Brindle” haarkleed en ook de zo gewenste schimmel vlekjes in het wit gedeelte van haar vel. In de zomer heeft ze dan ook een andere kleur rood , het wordt goudkleurig,  als in de winter. Dit heeft ze van haar moeder. Maar wat echt speciaal aan haar is, is de geweldige afstamming! Deze zit vol met zowel als aan vaders- en moeders zijde zeer gerespecteerde koeien en stieren en zelfs een paar wereldkampioenen. Al deze dieren zijn gefokt door Darlene Aldridge van Star Creek Ranch Texas.

 

Haar moeder is CMF Starbase Fashion Ze  is als embryo aangekocht door Viggo Mortensen van Circle M Farm in Denemarken. Daar is ze in 2015 geboren.  Ze is bijna helemaal rood met wat wit onderaan haar buik. Als je foto’s van haar in de zomer en in de winter bekijkt zie je dat de haarkleur niet hetzelfde is. In de zomer krijgt ze een mooie gouden gloed over zich heen. De genen zijn bij CMF Starbase Fashion goed gevallen. Op haar eerste verjaardag had ze al hoorns van 32.5 inch = 82.5 cm. Met deze cijfers behoort ze tot de absolute top van Europa. Op 5 jarige leeftijd waren haar hoornmetingen:  Total horn Horn Dimensioner: 95,5″ Total Horn  (243cm) – 76,5″ Tip toTip  (194cm) – 15,0″ Hver Base  (38cm) – Composite: 202″ (513cm). Ze behoort met deze resultaten tot de absolute top in Europa.

CMF Starbase Fashion is de moeder van CMF ME OH MY. Tevens is ze de grootmoeder van CMF Confetti. Beide vrouwelijke dieren hebben CMF T-Bone  als vader.

CMF ME OH MY Haar vader is CMF T-Bone. Hij is ook als embryo aangekocht door Viggo Mortensen van Circle M Farm in Denemarken. Daar is hij in 2016 geboren.  Wat een stier! Een prachtig sterk gebouwd dier met een aansprekende kop met hele mooie grote naar boven gedraaide hoorns. En dan ook nog in het bezit van het “brindle” patroon in combinatie met wat spotjes en schimmel vlekjes. Maar het mooiste aan deze verschijning is zijn droom afstamming waar zelfs wereldkampioenen in te vinden zijn.

Zijn vader is X Star. Deze stier is een knock-out! Kijk naar de heup, voorhand en botten die hij draagt. Om nog maar te zwijgen van uitstekende bouw en kleur, mooi gestreept met witte spots en met een goed karakter. Een groot deel van zijn nakomelingen is ook gestreept. Hij fokt uitstekende stieren en vaarzen. Zijn favoriete vaars door hem meet 63 "T2T @ 25 maanden. Hij is de vader van Star's Southern Eloquence die voor $ 9.500 verkocht werd, vader van XCaliber Star (stier) die 70" meet op zijn tweede verjaardag, vader van Capricious Star die verkocht voor $ 22.000 , vader van Rev Up The Stars (stier) die 69 ¾ "T2T meet op zijn 2e verjaardag, en vader van Commotion Of Stars, een vaars die voor $ 19.000 verkocht werd. X Star is ook door Darlene Aldridge gefokt.

Curtis Ohlendorf is de nieuwe eigenaar van X Star. Hij is een boer van de vijfde generatie in Texas en is degene die het meest verantwoordelijk is voor het maken van Rocking O Longhorns tot wat het nu is. Hij schreef op zijn website http://www.rockingolonghorns.com/X%20Star.html

De combinatie van Sophisticated Stars in Style en X STAR heeft bijzonder goed uitgepakt. Al zijn nakomelingen zijn aansprekende dieren. We zijn er enorm trots op dat we twee prachtige vrouwelijke dieren CMF ME OH MY en CMF CONFETTI op ons bedrijf hebben.

 

<-- Terug naar overzicht

Terug naar boven.