LG Fancy

Date of birth: 28-10-2019
Sex: Female
Hornlength / date: 1 year old 117 cm 46 inches
Photo / date: 22-08-2021
Owner: Diepenhoek Texas Longhorns
Sale price: Not for sale
Registration nr NL: DK 04396402626
Registration nr US: C1325903
Omschrijving

Lg Fancy doet haar naam eer aan. Wat een uitzonderlijk mooi dier! Zulke dieren daar kan je toch alleen maar van dromen. LG Fancy is donkerbruin met witte vlekjes over haar lichaam. Toen ze geboren was zou je zeggen dat ze zwart was. Maar schijn bedriegt. Ze heeft de kleur Parker Brown. Een uitzonderlijke mooie kleur die niet vaak bij Texas Longhorns voorkomt, maar daarom wel zeer gewild is. In de zomer is haar huid bruin met een gouden glans, in de winter is ze donkerder. Ze heeft enorme hoorns voor haar leeftijd. In tegenstelling tot haar moeder en grootmoeder groeien ze niet naar boven maar zijwaarts van haar kop. De punten krullen mooi naar boven.

De kleurenexplosie heeft ze van haar vader Sequential X Star.Hij is gefokt door Viggo Mortensen in Denemarken. Het is een prachtige sterke driekleurige veelal donkerbruine stier. Hij nijgt naar zwart. Ook heeft hij lichtere bruine gestreepte / brindle vlekken en het wit van heup zitten zwart bruine spikkels. Deze mooie kleuren geeft hij door aan de volgende generatie.

Hij is sinds 2015 in het bezit van het record hoornlengte op 1 jarige leeftijd in Europa. 36.2 inch =  92 cm. Hij nam dit over van zijn volle broer Dirk’s Viper die sinds 2014 het Europese record van 35 inch T2T = 88.9 cm in zijn bezit had. Sequential X Star zijn grote hoorns zijn lateraal gevormd. Dit betekend dat ze recht uit zijn kop staan met de punt lichtelijk naar boven gevormd. Om een grote spanwijdte = T2T ( Tip to Tip)  van de hoorns te krijgen is dit de ideale hoornsetting.

Hij werd door Viggo Mortensen als embryo gekocht van Darlene Aldridge, eigenaar van Star Creek Ranch in Texas, Amerika. Haar bedrijf kan tot de top van Texas Longhorn-fokkers in Amerika worden gerekend.

Haar moeder is Strait Lightning. Ze is een grote veelal rode koe. Dit heeft ze ongetwijfeld van haar vader Dirk’s red bull. In het wit heeft ze wel dezelfde kleine vlekjes, het schimmelpatroon, als haar moeder. Ook de hoorns zijn een kopie van haar moeder. Lang met de punten naar boven gebogen en op het einde iets naar buiten staand. Grootmoeder AA Late night Model is een gitzwarte koe. Het zwart in de afstamming zie je altijd weer ergens terugkomen in de volgende generaties. Deze keer in combinatie met Sequential X Star heeft het heel goed uitgepakt.

We hebben LG Fancy als jong dier aangekocht omdat ze heel veel toe kan voegen aan onze veestapel. We kijken uit naar haar nakomelingen.

<-- Terug naar overzicht

Terug naar boven.