Diepenhoek John Wayne

Date of birth: 3 May 2009
Sex: Male
Hornlength / date: 70 T2T = 178 cm 27 june 2014
Photo / date: 27 June 2014
Owner: Diepenhoek Texas Longhorns
Sale price: Semen 50 euro
Registration nr NL: NL 340 459 016
Registration nr US: US 252799
Omschrijving

Diepenhoek John Wayne is de eerste stier in Europa die geregistreerd is als Ki stier in het Amerikaanse stamboek voor Texas Longhorns. Alle kalveren die in de toekomst in Europa geboren gaan worden, kunnen volledig geregistreerd worden bij ITLA en/of  TLBAA. Klik hier voor zijn certificaat als internationaal KI Stier geregistreerd  bij ITLA. Diepenhoek John Wayne is de enige Texas Longhorn stier  in Europa die een volledig Amerikaanse afstamming heeft en waarvan al diverse kalveren geboren zijn. Kijk voor foto’s onderaan deze pagina onder Progeny.

Zijn vader is Tempter en zijn moeder is Fickle Miss. Dit is een zeer geslaagde paring geworden omdat  het  de beste eigenschappen in de longhorn fokkerij bij elkaar gebracht heeft.

John Wayne zelf is dieprood met vele kleine vlekjes over zijn gehele  lichaam. Dit noemen we “ Red and  White  spotted ”. Zijn lichaamsbouw is zeer correct. De hoorngroei  ziet er zeer goed uit. Op 2-jarige leeftijd waren ze bijna 60 inches T2T , ruim 150 cm lang. Zijn hoorn basis is spectaculair !!!!!!!! Inmiddels( juli 2014)  heeft hij de 70 T2T = 178 cm grens bereikt.

Diepenhoek Miss Temptation is zijn volle zus. Zij is tot op heden de koe met de grote hoorns in Europa. Op de leeftijd van 41 maanden haalde ze reeds 185 cm T2T. Verwacht wordt dat ze de 2 metergrens (80 inch T2T ) zal overschrijden. Ze is de eerste koe in Europa die is opgenomen in de Galley Of Horns in Amerika. Een eregalerij voor dieren met extreem grote hoorns. Apart is dat ze dit al op 4-jarige leeftijd wist te bereiken.

Moeder Fickle Miss is een van de populairste koeien in Amerika waar embryo’s uit verkocht worden.

De combinatie van het geweldige type en mooie gedraaide hoorns van moeder Fickle Miss gecombineerd met de enorme hoorns van Tempter is een belofte voor de toekomst.

Diepenhoek John Wayne zijn sperma is beschikbaar in heel Europa. Vele kalveren zijn er al geboren en geven ons veel vertouwen voor de toekomst.  Indien interesse in Texas Longhorn sperma of kalfjes, neem steeds vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

 

Pedigree
Diepenhoek John Wayne
Tempter
Temptations The Ace
Field of Pearls

<-- Terug naar overzicht

Terug naar boven.