De laatste Tweets:
    Loading...
Tweet! Vindt ik leuk op facebook! Share op Linkedin

Nieuwe rassen

Bij het aanbreken van de 20e eeuw waren kaarsen de voornaamste lichtbron. Talg of vet was het belangrijkste element van kaarsen dat werd verkregen door de destructie van dierlijke vetten. Zepen en smeermiddelen vereisten ook talg. Hide en Talg bedrijven , zoals de vleesverwerkingsbedrijven bekend stonden, was de eerste belangrijkste industrie in de vroege jaren van de industriële revolutie.


Vlees was een economisch bijproduct. De vraag naar talg en huiden was economisch belangrijk voor de ranchers.

De Ranchers moesten hun door de ontberingen geslonken veestapels weer aanvullen. De van nature magere Texas Longhorn , met 80 % minder rendabele talgproductie dan de Engelse rassen , konden niet meer aan de vraag voldoen. Het was dan ook niet vreemd dat gekozen werd voor dieren die veel vet bevatten. De Ranchers gingen de overgebleven Texas Longhorns inkruisen met rassen Europa en Azië.:Herefords, Shorthorn en Aberdeen- Angus.


Shorthorn


Hereford


Aberdeen-Angus

Als gevolg van het hoge percentage mager karkas werd de Texas Longhorn met uitsterven bedreigd. Een klein aantal Texaanse families bleven trouw aan het Texas Longhorn ras.Ze werden door hun commerciële collega’s om uitgelachen.
 

Terug naar boven.