De laatste Tweets:
    Loading...
Tweet! Vindt ik leuk op facebook! Share op Linkedin

De teloorgang

In 1873 werd het prikkeldraad uitgevonden zodat het steeds moeilijker werd om het land van de gevestigde pioniers, homesteaders, te passeren. Het stuk knippen van prikkeldraad veroorzaakte grote conflicten maar ook overbegrazing en het weer speelden parten.In de extreem harde winter van 1885-1886 stierven vele duizenden dieren door kou .De kuddes waren niet in staat om de maandenlange sneeuwstormen te overleven. In plaats van om tegen de storm in te lopen, zoals bizons doen en daarmee eerder door de storm heenkomen, liepen de runderen met de windrichting mee. De Texas Longhorns die voorop gingen liepen tegen de omheiningen van prikkeldraad aan en de kudde bleef maar doorduwen waardoor de dieren elkaar doodtrapten.

Het jaar daarop, 1887, beleefde een extreem warme zomer.Ten gevolge van deze ontberingen stierf uiteindelijk 85 % van de Texaanse kuddes en raakte de meeste veehouders hierdoor geruïneerd. Zo kwam er een einde aan de aan de fameuze cattle drives.


In 1890 werd door het United States Department of Agriculture een schatting gemaakt van 60 miljoen dieren met Texas Longhorn bloed.
 

Terug naar boven.