De laatste Tweets:
    Loading...
Tweet! Vindt ik leuk op facebook! Share op Linkedin

Type hoorns

"Lateral Horned" of "Flat Horned"- hierbij groeien de hoorns zijwaarts( lateraal), niet onhoog of omlaag.

"twisted" dit betekend dat de hoorns zijwaarts zijn gericht en halverwege met een lichte buiging omhoog gaan, zodat de punten iets naar voren omhoog wijzen.

"Goat Horned" - zijn kleine hoorns waarvan de punten omhoog wijzen.Dit is een ongewenste vorm van hoorns.

"Circumference" is de term voor een hoornmeting rond de basis van de hoorn, precies op de haargrens.

"Tip to tip" - is de klassieke hoornmeting. Deze wordt gebruikt om hoornspreiding te meten. Het is een meting van de ene hoorn punt(tip) naar de andere hoornpunt in een perfect rechte lijn. De term wordt ingekort tot "T2T".

"60 +2000" - is een classificatie , die wordt gegeven aan de beste Longhorn stieren die meer dan 60 "T2T", en meer dan 2000 lbs.( ruim 900 kg)gewicht wegen.

"Poll measurement" is een hoorn meting, waarin de totale afstand van punt naar punt wordt gemeten met daarbij de lengte van de hoorn. Deze wordt dan gemeten langs en rond de buiging van de hele hoorn. Een "poll" meting is daarom altijd veel langer dan een "tip to tip" meting. Deze meting geeft verschillende resultaten, afhankelijk van de persoon die meet, de wijze van meten en ook nog hoe een dier het hoofd houdt.

http://www.longhornmuseum.com Op deze site kunt u de hoorns van de Longhorns door de jaren heen bekijken. Diverse voorbeelden geven u een idee welke vormen er allemaal zijn en wat er allemaal van de hoorns gemaakt kan worden.De maten worden gegeven in inches. Een inch is 25,4 mm.

Terug naar boven.