Boerderij Educatie

Boeren zorgen voor ons dagelijks voedsel.                                                                                                    

Op onze boerderij wordt Melk en Vlees gemaakt. We willen graag aan consumenten laten zien dat we ons voedsel op een verantwoorde manier produceren met respect voor mens,  dier en milieu. Daarom  bieden wij voor iedereen een programma aan dat is afgestemd op de wensen van de te bezoeken groep.

We ontvangen schoolklassen maar ook particulieren en bedrijven.

Basisonderwijs


We hebben speciale programma’s voor leerlingen van alle leeftijden van de basisscholen. Kijk maar eens naar het filmpje om een indruk te krijgen van onze boerderij en het aangeboden lesprogramma. Ons bedrijf is een gecertificeerd leerbedrijf en aangesloten bij Klasseboeren en Boerderij Educatie Nederland.

Middelbaar onderwijs


Voor leerlingen van de Middelbare school hebben we project:” Pannenkoek” ontwikkeld. Leerlingen gaan onderzoeken welke agrarische producten in een pannenkoek verwerkt zijn. Vervolgens gaan ze ook daadwerkelijk op agrarische bedrijven kijken waar de ingrediënten gemaakt worden. We werken met dit programma al samen met Citaverde Nederweert en ontvangen ook graag  uw school.

 

Beroepsonderwijs

Middelbaar en hoger agrarisch onderwijs: Fokkerij is een belangrijk onderdeel op ons bedrijf. We werken met de modernste technieken. Wil je alles weten over ET, IVP, Genomic Selection en marketing van genetisch hoogwaardige dieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Helicon groenscholen komen al jaren op ons bedrijf om zowel de theorie als praktijk, het exterieur beoordelen, op ons bedrijf te leren.

 

 

Excursies voor bedrijven en particulieren

Ook verzorgen we excursies voor groepen. Op informele wijze nemen we de gasten mee achter de schermen van onze Texas Longhorn Ranch. Het ontstaan van de ranch, de bijzondere Texas Longhorn kudde en het moderne melkveebedrijf. Deze excursie is te combineren met een vergadering, hei-sessie of teambuiling op de ranch. Kijk hier voor de aanvullende mogelijkheden. 

Terug naar boven.