Diepenhoek Miss Temptation

Date of birth: 4 oktober 2009
Sex: Female
Hornlength / date: 204 cm 80.31 inches 27 September 2016
Photo / date: 1 september 2013
Owner: Diepenhoek Texas Longhorns
Sale price: Not for sale
Registration nr NL: NL 442 144 656
Registration nr US: US 252803
Omschrijving

Diepenhoek Miss Temptation is een uitzonderlijke koe. Een combinatie van vader Tempter met moeder Fickle Miss. Het is een zeer geslaagde paring geworden omdat het de beste eigenschappen in de longhorn fokkerij bij elkaar brengt met een prachtig resultaat als gevolg.

Miss Temptation zelf is wit met veel rode vlekjes over haar gehele lichaam. Dit noemen we “Red en White spotted “. Ze is groot en lang en ze heeft zeer indrukwekkende hoorns. Ze is tot op heden de longhorn koe met de grootste hoorns in Europa. Op de leeftijd van 4 jaar mat ze 192cm T2T (75.60 nch). Er wordt verwacht dat ze de 2 metergrens T2T, (80 inch) zal overschrijden. Haar hoornbasis, de omtrek op het dikste gedeelte van de hoorn, is ook spectaculair. Ze is de eerste koe in Europa die is opgenomen in de "The Gallery Of Horns" in Amerika. Een eregalerij voor dieren met extreem grote hoorns. Apart is dat ze dit al op 4-jarige leeftijd wist te bereiken. Op 27 September 2016 wist ze opnieuw een historisch hoogtepunt te bereiken. Ze werd de eerste Europese Texas Longhorn koe in de geschiedenis die 80 inches T2T noteerde.

Moeder Fickle Miss is een van de populairste koeien in Amerika waar embryo’s uit verkocht worden. Miss Temptation is de oudste koe uit haar in Europa. Diepenhoek John Wayne is haar volle broer. Sperma van hem is beschikbaar in heel Europa.

De combinatie van het geweldige type van Fickle Miss met de lange hoorns van Tempter bied veel perspektief voor de toekomst. In juli 2013 heeft ze gekalfd. Helaas van een dood stierkalf. Op 8 november 2015 kreeg ze opnieuw een stierkalf.

Diepenhoek Ponderosa. De vader van dit prachtige stiertje  is Ranger Grande.  Hier hebben we naar uitgekeken. De koe met de grootste hoorns van Europa gecombineerd met de stier met de grootste hoorns in Europa !

Pedigree
Diepenhoek Miss Temptation
Tempter
Temptations The Ace
Field of Pearls

<-- Terug naar overzicht

Terug naar boven.