Voedsel

De Texas Longhorns kunnen zomer en winter buiten blijven lopen. Ze kunnen ook wel een paar dagen zonder water. Ze nemen genoegen met een mindere kwaliteit gras.In Amerika eten ze zelfs wortels van cactussen , doornachtige struiken en zeer hard gras. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor natuuronderhoud of natuur begrazing. Ook voor biologisch of ecologisch graslandbeheer kunnen deze dieren ingezet worden.

In Nederland is voedsel met voldoende structuur een uitstekend voer voor deze dieren. Lang, hard gras of hooi is bijzonder geschikt. Men moet wel oppassen met te eiwitrijk voer. Dit is bv gazonmaaisel of gras wat snel gegroeid is door het gebruik van kunstmest. Dit kan diarree veroorzaken. Ook met eiwitrijke brokjes moet men zuinig omgaan. Tijdens de jeugdgroei kan het in kleine hoeveelheden, een halve kg per dag, geen kwaad. Als de dieren ouder zijn dan 6 maanden is dit niet meer nodig.

In de winter, als het gesneeuwd heeft, moeten de dieren wel bijgevoerd worden. Dit kan met hooi of met grof ingekuild gras.
 


Hoeveel dieren men per ha kan houden ligt aan de hoeveelheid gras die dit stuk land produceerd. Het gemiddelde is ongeveer 2-3 dieren. Indien men dieren bijvoerd is een groter aantal dieren per ha natuurlijk mogelijk.

Terug naar boven.