Over ons

Wij zijn Martien en Marianne Adriaans. We wonen op een boerderij in Someren, Noord- Brabant. Onze bedrijfsnaam is “Diepenhoek Texas Longhorns” Deze naam hebben we gekozen omdat het gebied waar we wonen bekend staat als “Diepenhoek“. Texas Longhorns is de naam van het rundveeras waar we mee werken.
 

                             

De “Old American way of life” is een hobby van ons. Dit houdt voor ons het rustieke gevoel van het oude wilde westen in, maar ook de cattle-drives met de cowboys zoals we die uit de films kennen. Deze levenswijze hebben we bij ons thuis ook proberen te creëren. Een cowboy veranda is al aanwezig en op de muren zijn bergen verschenen. Inmiddels is er ook een Ranch met een aparte stal voor de Texas Longhorns gebouwd.
 

Veranda
Home is where the herd is!

Wat kunnen wij U bieden?

U kunt  bij ons embryo's stieren, koeien en kalveren kopen. Ons actueel aanbod vind u onder het kopje : Te Koop.
Ook voor het bestellen van Texas Longhorn sperma kunt u bij ons terecht. We zijn het enige bedrijf in Europa waar u Texas Longhorn sperma kunt kopen en waarvan de nakomelingen zonder problemen geregistreerd kunnen worden in ITLA en het TLBAA stamboek in Amerika. 

En natuurlijk kunt u altijd bellen of mailen voor advies. Dit kunt u doen onder het kopje contact.

De Longhorn Ranch

Op De Longhorn ranch ontvangen we tevens gasten voor dagrecreatie, workshops cowboy cooking en excursies. Ook bent U welkom om onze dieren te komen bekijken. Bekijk hier het volledige aanbod. Of te proeven van het  exclusieve Texas Longhorn vlees. We verkopen het vlees aan huis. Bekijk hier het actuele aanbod van Texas Longhorn vlees of reserveer uw Texas Longhorn schedel via het contactformulier.

Historie

In 2007 zijn we in Amerika geweest. Daar zijn we de Texas Longhorns gaan bekijken. Levend vee vanuit Amerika naar Europa halen is onmogelijk, daarom hebben we embryo’s aangekocht. Deze embryo’s komen uit de beste dieren van dit ras. De embryo’s zijn geïmplanteerd in onze draagmoederkoeien. We hebben gekozen voor verschillende afstamming en bloedvoering. Onze keuze was gebaseerd op de kleurschakering, de bouw van de dieren en natuurlijk de grote van de hoorns.

Het eerste kalfje is in Mei 2009 geboren. Inmiddels zijn er al veel dieren geboren. Met deze zuivere Texas Longhorns hebben we een eigen kudde gefokt.  Ze zijn geregistreerd in het Amerikaanse Stamboek voor Texas Longhorns. We zijn de eerste fokkers van stamboek Texas Longhorns in Nederland en een van de eerste in Europa.
 

 

Ervaringen

We hebben inmiddels al ruim 15 jaar ervaring met het produceren en implanteren van embryo’s. We passen deze technieken toe bij onze zwartbonte Holstein koeien. Gen-Hotel

Embryo’s uit deze dieren worden over heel de wereld vermarkt. We hebben goede relaties met onze ET-specialist en de dierenarts. Verder beschikken we over een netwerk van bedrijven die embryo’s im- en exporteren. Deze expertise heeft het mede mogelijk gemaakt dat de Texas Longhorns nu ook in Nederland beschikbaar zijn.
 

    

Terug naar boven.